MEF in NOB, 3.12.2022, ob 20:00, Kulturni dom Železniki

Loški Glas, Dec 2022

VIDEO

Kratko poročilo z NOB fronte. Preživeli smo Železnike. Enostavno nismo vedeli, kam gremo, saj tam še nikoli nismo igrali pa tudi organizatorji KUD ROV, ki se trudijo, da bi spet obnovili nekdanje koncertno prizorišče, ki je zdaj popoplavno urejen kulturni dom, niso vedeli, kako bo uspel ta poskus revitalizacije. Res so se potrudili z najavami, saj tako velikega jumpo plakata še nismo imeli (pozabili smo ga fotografirati) tudi različne spletni mediji so nas bili polni in polna je bila tudi dvorana, kljub temu, da je naš frend Kreslin igral v sosednji Škofji loki. V Železnikih je bilo vse super. Od dvorane do ozvočenja in luči, od prijaznosti domačinov do lepega sprejema publike, ki je prišla tudi od bolj daleč. Ob predstavitvi pesmi z novega albuma so bili zelo pozorni, tako da sem imel kar nekaj težav z natančnostjo besedil, pri ta starih pa so že peli zraven in nas, po dobrih dveh urah nastopa dvakrat priklicali nazaj na oder. Kaj bi človek želel več. Mladi del benda (Aljoša in Gregor) se vedno bolje ujemata z našo sveto trojico, bolje rečeno udarno trojko, ki je zadnje čase deležna presenetljive in razveseljive naklonjenosti poslušalcev radijskih programov in obiskovalcev naših koncertov. Kaj naj rečem: Hvala KUD ROV, hvala Železniki in hvala vsem, ki ste omogočili ta lep večer za nas in verjamem, tudi za vas. Domov smo prišli okrog dveh, dopoldne pa opravili državljansko dolžnost v drugem krogu volitev bodočega izolskega župana. Upam, da so jo opravili tudi tisti, ki niso imeli tako živahno napornega sobotnega večera. Pa se bojim, da se motim, saj sem videl, da je udeležba mladih na volitvah spet izredno slaba. Kako naj jim prepustimo državo, če se jim niti na volitve ne da. Potem pa prosperirajo kakšni povzpetneži za katere bi bilo bolje, da ne hodijo blizu države in javnega denarja. Ne vem s čim si zapolnijo dneve, če jih ni na volitve niti na koncerte. Severina in Lepa Brena pa tudi ne moreta nastopati vsak dan v vsaki slovenski vasi ali mestu. Ljubljana je izjema. Tam lahko. Žal.

VIR:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004138576061

FOTO GALERIJA

PROMO

OBJAVE:

RADIO SORA

rocker.si

Mef

zelezniki.si

https://www.zelezniki.si/dogodek/697632

NAPOVEDNIK
Potem, ko smo imeli že tri promocijske koncerte ob izidu albuma in knjige, ki ju takrat še nismo imeli (Nova Gorica, Tolmin, Maribor) smo se zdaj, ko imamo knjigo in vse mogoče zapise novega albuma (link, CD in USB) odločili, da vse spet začnemo znova. Tokrat bomo nastopili v Železnikih, kjer sicer nismo še nastopali.
V soboto, 3. decembra ob 20.00 bomo v Kulturnem domu predstavili nov album in nekaj
starih uspešnic.
Pred in po koncertu boste lahko kupili zadnje tri albume skupine Mef in NOB pa še kakšno malenkost zraven.
Pridite, da ne bomo vadili brez potrebe. Verjamemo, da bo lepo.
Mef

Stalna zasedba:
Drago Mislej Mef – kitara, vokal
Armando Šturman – kitare, vokal
Gorast Radojevič – bas, vokal
Z nami boste še:
Aljoša Mislej – razni zvoki in efekti
Gregor Brajkovič – bobni

Prodaja vstopnic na mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.
https://www.mojekarte.si/…/konce…/vstopnice-1158475.html
In prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si:
– OMV bencinski servisi z Multi točko
– Petrol bencinski servisi
– Trafike 3DVA
– Alpetour turistične poslovalnice
– Big Bang poslovalnice
– Logo bencinski servisi
– Nomago poslovalnice

PREDPRODAJA 12 EUR
NA DAN KONCERTA 15 EUR

PARKIRANJE: parkirišče pred kulturnim domom in ostala urejena parkirišča v bližini.

Drago Mislej MEF

Drago Mislej, legendarni “izolanski” kantavtor, je bil pobudnik in organizator nekdanjega izolskega poletnega festivala Mediteran, ki je gostil najboljše evropske in svetovne etno in jazz glasbenike. Je avtor besedil številnih glasbenih uspešnic. Nekateri ga imajo za najboljšega pisca tovrstnih besedil v Sloveniji. Doslej se je podpisal pod več kot 400 besedil, ki so jih odigrali tako znani ansambli in pevci, kot so: Prizma, Bazar, Halo, Kameleoni, Boomerang, Kalamari, Faraoni, Avtomobili, Ana Pupedan, Victory, Anika, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona, Aleksandra Čermelj, Monica, Slavko Ivančič, Tuljo Furlanič, Danilo Kocjančič. Sicer pa se sam nima za poeta, pravi, da se je le naučil pripovedovati zgodbe. To pa zato, ker ga zanimajo ljudje in tisto, kar se jim dogaja. Pesmi, ki jih piše z občutkom, neposredno in preprosto, zvenijo lahkotno, tudi humorno, in dajejo občutek veselja.

Kot glasbenik je v osemdesetih letih nastopal v novovalovskem bendu Deseti brat, kasneje pa je po nekaj projektih s Hišnim bendom (Vlado Kreslin, Drago Mlinarec in pokojni Ivo Volarič Feo) in sodelovanjem s Predinom, Kreslinom, Lovšinom in Kovačičem, ustanovil glasbeno skupino Mef in NOB (Narodno osvobodilni bend). Tam je sodeloval z odličnimi glasbeniki, kot so: Armando Šturman, Kate Hosking, David Jarh, Marino Legovič, Andjelko Stupar Djele in Andrea Flego. Večkrat je bil nagrajen na Slovenski popevki in na Melodijah morja in sonca.

Koncert: Drago Mislej Mef in trio NOB